© Yeni Arayış

Aylin Nazlıaka: "Medeni Yasa'ya dokunamazsınız"

Aylin Nazlıaka: "Medeni Yasa'ya dokunamazsınız"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, bugün Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK) gönüllüleri ve kadın örgütlerinin “Medeni Yasa, medeni hayatın anayasasıdır. Dokunamazsınız” başlıklı toplantısına katıldı.

Aylin Nazlıaka: "Asla haklarımızın gasp edilmesine izin vermeyeceğiz"

Toplantının ardından ANKA Haber Ajansı’na konuşan Nazlıaka, “Bugün yine kadın hareketi olarak yan yana duracağız ve asla haklarımızın gasp edilmesine izin vermeyeceğiz. Medeni Kanun’a dokundurtmayacağız. Kadının üç kuruşluk nafaka hakkına bile göz diken, kazanılmış haklarımızı gasp etmeye çalışan 6284 No’lu yasayı budamaya kalkan bu zihniyeti kınıyoruz, lanetliyoruz ve tekrar söylüyoruz; kadınlar dayanışma içerisinde olduğunda yıkılmaz duvarlar inşa ederler o yüzden hiç kimse kadınları karşısına almasın. Çünkü hiçbir şekilde başaramazlar" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka:

"Medeni Kanun’a dokundurtmayacağız. Kadının üç kuruşluk nafaka hakkına bile göz diken, kazanılmış haklarımızı gasp etmeye çalışan 6284 No’lu yasayı budamaya kalkan bu zihniyeti kınıyoruz, lanetliyoruz."https://t.co/AxWXTz0JON pic.twitter.com/NhoKJ0IKuM — ANKA Haber Ajansı (@ankahabera) February 5, 2024 https://yeniarayis.com/haber/esitlik-icin-kadin-platformu-medeni-yasa-toplanti/

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER