© Yeni Arayış

ÖZEL HABER: "Ankara gezisi"nin altından seçim çalışması çıktı

ÖZEL HABER: "Ankara gezisi"nin altından seçim çalışması çıktı

İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Genç İşadamları Derneği’nin, AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol'un  siyasi çalışmaları kapsamında Ankara Gezisi adıyla Anıtkabir’e düzenlediği gezi büyük tartışma yarattı. Anıtkabir’de AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol’un yanında ve arkasında yürütülen öğrenciler için Milli Eğitim Müdürlüğü onayı ile "Veli İzin Belgesi" alındı. Ankara’ya götürülen öğrenciler Anıtkabir Aslanlı Yol’da AK Parti adayının arkasında ve yanında yürütülerek siyasete malzeme yapılması ve çekilen fotoğrafların AK Parti adayının sosyal medya hesaplarında paylaşılması ilçede tepkiyle karşılandı.

Velilerden Ankara gezisi adı altında izin belgesi alındı

AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol’un seçim çalışmaları kapsamında Anıtkabir’e bir gezi düzenledi. AK Partili aday geziye katılacak kalabalığı toplayamayınca devreye kaymakamlık ve AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen Genç İş Adamları Derneği devreye girdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencilerden veli izin belgesi istedi. Velilere gönderilen İzin Belgesi’nde; "Velisi bulunduğum okulunu ……… sınıfı ……… numaralı ve …………………. isimli öğrencimizin 21.03.2024 tarihinde Büyükçekmece Kaymakamlığı ve Genç İşadamları Derneği tarafından düzenlenecek Ankara gezisine öğretmeni refakatinde katılmasında bir sakınca görmediğimi bildiririm" ibaresi yer aldı. Ankara’ya götürülen öğrenciler Anıtkabir Aslanlı Yol’da AK Parti adayının arkasında ve yanında yürütülerek siyasete malzeme yapılması ve çekilen fotoğrafların AK Parti adayının sosyal medya hesaplarında paylaşılması ilçede tepkiyle karşılandı.

"İlçe mili eğitim müdürü siyasetin odağında"

CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Halis Çiçekçi bir basın toplantısı düzenleyerek; "CHP Büyükçekmece İlçe Başkanlığı olarak; devletin bağımsız olması geren kurumlarının ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın siyasete malzeme yapılmasını asla kabul ve tasvip etmiyoruz” ifadesini kullandı. Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün daha önce de AK Parti adayı için seçim faaliyetlerinde yer aldığı ve bu haberlerin kamuoyuna yansıdığını hatırlatan CHP İlçe Başkanı Halis Çiçekçi şu açıklamayı yaptı; “İlçe milli eğitim müdürünün asli görevi ilçedeki eğitime muhtaç çocukları okutmak, onları aydınlatmak, yukarı seviyelere taşımak, ülkeye faydalı, yararlı çocuklar, eğitimciler yetiştirmek olması gerekirken siyasete alet edip bu çocukları farklı farklı siyasi konularda kafalarını yıkamak gibi bir görev edinmiş kendisine. Bunu da tek bir siyasi parti adına yapmakta ve onun arka bahçesi olmakta devam edip bu konuyu büyütmektedir. Umarım bu yaptığı görevinden, bu yaptığı işinden kendi işini yapmak üzere vazgeçer. Beklentimiz budur."

"Biz devletin tüm kurumlarıyla zaten Büyükçekmece’de mücadele ediyoruz"

CHP Gençlik Kolları Başkanı Onurcan Tekkeşinoğlu bu "Ankara Gezisi" için tepki göstererek şu açıklamayı yaptı: "21.03.2024 tarihinde Büyükçekmece Kaymakamlığı ve Büyükçekmece İş Adamları Derneği adı altında Büyükçekmece’mizde lise öğrenimi gören genç arkadaşlarımız Anıtkabir ziyaretine davet ediliyor. Ailelerinden istenilen izin belgelerinde tamamen Büyükçekmece Kaymakamlığı ve Büyükçekmece İş Adamları Derneği adı altında izin istenerek Büyükçekmece’deki öğretmenler refakatçiliğinde götürüleceği söylenilen bu gezide, Anıtkabir ziyareti sırasında Recep Erol dahil ediliyor. Büyükçekmece Gençlik Kolları Başkanlarıyla birlikte orada Recep Erol’un çeşitli hediyeleri dağıtılarak, Büyükçekmece’de AK Parti Adayı olan Recep Erol’un propagandasına dönüştürülüyor bir anda Anıtkabir ziyareti. Biz devlet eli altında eşitlik ilkesine aykırı olarak bu yapılan hamleleri, stratejileri, gençlerin bu kirli siyasete alet edilmesini esefle kınıyoruz ve bunun her zaman karşısındayız. Eğer Anıtkabir’e gitmek istiyorlarsa bunu tamamen Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı adı altında ailelere bilgilendirilmesi yapılıp, izinler o şekilde alınıp götürülmesi gerekiyordu. Bizler de bu gezileri yapıyoruz ve bu söylediğimiz standartlarda yapıyoruz. İnsanlar Anıtkabir’e hangi amaçla, kiminle ve ne şekilde gideceğini bilerek o çocuklara izin vererek gönderiyorlar. Başta o ailelere yapılan bir haksızlık, yanlış. Tüm Büyükçekmece’deki öğrencilerimize yapılan haksızlığın ve yanlışın karşısında olduğumuzu belirtiyoruz. Biz Devletin tüm kurumlarıyla zaten Büyükçekmece’de mücadele ediyoruz. Buraya seçim süresi boyunca bakanlar geliyor. Milletvekilleri geliyor. Devletin birçok kamu kaynağıyla karşı karşıya çalışıyoruz ama biz bu işe gençlerin alet edilmesini doğru bulmuyoruz ve bunun karşısındayız."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER