© Yeni Arayış

Ali Yerlikaya, polisi öldüren sanığa çöp poşeti giydirilmesine ilişkin soruşturma açılmadığını duyurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Polis memuru kızımız Şeyda Yılmaz’ı şehit eden saldırganın Emniyetten adliyeye götürülme şekliyle ilgili olarak soruşturma açıldığına dair iddialar alçakça bir yalandır" dedi. Sözcü yazarı Saygı Öztürk, polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti'nin, çöp poşeti giydirilmiş halde hayvan taşıma aracıyla adliyeye getirilmesine yönelik soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. 

Dün gece İstanbul Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti, çöp poşeti giydirilmiş halde hayvan taşıma aracıyla adliyeye getirildi. 

19 yaşındaki katil zanlısına kadın polisler eşlik etti.

Saygı Öztürk, bu olay sonrası İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldığını belirterek, şunları söyledi:

Kamu görevlilerinin, suç makinası haline gelen insanlar tarafından şehit edilmesi toplum tarafından büyük tepki gördü. İçişleri yetkilileri ile konuştum. "İnfial halindeyiz" dediler. Güvenlik birimlerinin öfke patlaması yaşadıklarını düşünüyorlar. "Türkiye her şeyden önce hukuk devletidir. Soruşturma açıldı. Bir polis başmüfettişi bir de mülkiye başmüfettişi görevlendirildi" dediler.  

YERLİKAYA: ALÇAKÇA BİR YALAN

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından şu açıklamada bulundu:

Polis memuru kızımız Şeyda Yılmaz’ı şehit eden saldırganın Emniyetten adliyeye götürülme şekliyle ilgili olarak soruşturma açıldığına dair iddialar alçakça bir yalandır. Bu konuda ne İçişleri Bakanlığımızca, ne Emniyet Genel Müdürlüğümüzce ne de Valiliğimizce herhangi bir soruşturma açılmamıştır. Bu yalan haberleri yayanlar hakkında gerekli adli işlemler başlatılmıştır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER