© Yeni Arayış

Ali Mahir Başarır'dan emekli maaşı zammına eleştiri

Ali Mahir Başarır'dan emekli maaşı zammına eleştiri

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “Emekliye ızdırap çektire çektire zam yaptınız” diyerek verilen yüzde 49,25’lik emekli maaşı zammını eleştirdi.

"Emekliye verilen zam zaten eridi"

Başarır, sözlerine “Ocak ayının başından bugüne kadar emekliye, memura, işçiye yapılacak zammı konuşuyoruz ve şunu söyleyeyim ki taksit taksit, ıstırap çektire çektire emekliye, işçiye zam yaptınız.” diyerek başladı. TÜİK’in 3 Ocak’ta gerçekleri ortaya koymayan bir enflasyon rakamı açıkladığını, SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaşlarındaki artış oranlarının da buna bağlı olarak yüzde 37.57 olarak belirlendiğini kaydeden başkanvekili, sözlerine şu şekilde devam etti: “Cumhurbaşkanı taksit taksit, sanki cebinden sadaka gibi bu zammı verdi ya, zaten şimdiden eridi. Çünkü günden güne her şeye zam geliyor. Bir ayda sebzeye yüzde 28, kuzu etine yüzde 14, yumurtaya yüzde 10 zam gelmiş. Ne maaş verdiğiniz önemli değil, verdiğiniz maaşla insanların ne alabildiği önemli.”

CHP Zammı Protesto etti

Parlamentonun görevlerini yeniden hatırlatarak konuşmasına devam eden Ali Mahir Başarır, “Eğer ki siz 10 bin lira maaşla bu ülkede emeklinin geçilebileceğini söylüyorsanız ben hiçbir şey söylemiyorum. Ben 10 bin lira maaşla geçinmek zorunda kalan milyonlarca emekli için grubumu buraya çağırıyorum ve protesto ediyoruz, haksız buluyoruz, hukuksuz buluyoruz, adaletsiz buluyoruz ve 'vicdan' diyoruz 'vicdan. Bir ülkenin gelişmişliği sarayıyla değil, uçaklarıyla değil, beyefendinin konvoyuyla değil, emeklisinin, işçisinin, memurunun aldığı zamla ölçülür diyorum. Ve sizi protesto ediyoruz milyonlarca emekli adına." dedi. https://yeniarayis.com/haber/ozgur-ozelden-emekli-maas-zammina-tepki/ https://yeniarayis.com/armaganozturk/emeklilik-siyaseti/

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER