© Yeni Arayış

Afyonkarahisar sabaha peş peşe depremlerle başladı

Afyonkarahisar sabaha peş peşe depremlerle başladı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığın (AFAD), Afyonkarahisar'da birkaç dakika arayla 4,4 e 3,5 büyüklüğünde iki deprem kaydetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya kentte olumsuz bir durum olmadığını aktardı. Afyon'da saat 06.24'te 4,4 büyüklüğünde ve saat 6.30'da 3,5 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, sarsıntılar 6,99 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Sarsıntı çevre illerden hissedildi

Sarsıntı Afyon'un yanı sıra çevre illerde de hissedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, AFAD ve ilgili kurumların saha taramaları ile 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen ihbarların değerlendirilmesi sonucunda olumsuz bir durum olmadığını belirtti.

Afyonkarahisar’da , büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. AFAD ve ilgili kurumlarımızın saha taramaları ile 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen ihbarların değerlendirilmesi sonucunda an itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun… pic.twitter.com/Hnr2P0bFa4

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) July 11, 2024

Vali ve belediye başkanı açıklama yaptı

Açıklama yapan Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, "Deprem sonrası ilgili tüm kurumlarımız çalışmalarını sürdürmektedir. Gelen tüm çağrılar değerlendirilmiştir. AFAD ile ilgili kurumların sahada yaptığı taramalara göre olumsuz bir durum yaşanmamıştır. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun" ifadesini kullandı. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, "Geçmiş olsun Afyonkarahisar. Merkez üssü Ataköy olan 4.5 şiddetinde depremle sallandık. Allah daha büyüğünden korusun…" diyerek geçmiş olsun dileğini ileti.

Geçmiş olsun Afyonkarahisar Merkez üssü Ataköy olan 4.5 şiddetinde depremle sallandık. Allah daha büyüğünden korusun…

— BURCU KÖKSAL (@burcukoksal03) July 11, 2024 https://yeniarayis.com/farukbildirici/bozkurt-kurmacasina-gazetecilik-katkisi/

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER