© Yeni Arayış

Açlık grevindeki Fernas işçileri gözaltına alındı

Fernas Madencilik işçileri, polis ablukası altında başladıkları açlık grevinin ikinci gününde gözaltına alındı.

Sendikalı oldukları için işten atılan ve yalınayak Ankara'ya yürüyen Fernas Madencilik işçileri, polis ablukası altında başladıkları açlık grevinin ikinci gününde gözaltına alındı.

AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na ait Manisa Soma'daki Fernas Madencilik'te Bağımsız Maden İş sendikasına üye oldukları ve haklarını talep ettikleri için işten atılan madenciler, direnişlerinin 51, yalınayak ulaştıkları Ankara'da başlattıkları açlık grevinin 2. gününde.

Talepleri karşılanmadığı için 25 Eylül'de Soma'dan Ankara'ya yürüyen ve Enerji Bakanlığı önüne gitmek isterken polis saldırısına uğrayan işçiler, açlık grevini sürdürdükleri Kurtuluş Parkı'nda bugün tekrar polis engeliyle karşılaştı. Eyleme katılan tüm madenciler ve sendika yöneticileri gözaltına alındı.

Maden işçilerinin ve yöneticilerinin gözaltına alındığını duyuran Bağımsız Maden İş sendikası, sosyal medya hesaplarından şu çağrıyı yaptı: "Açlık grevimizin 2. günü biterken polis saldırısına uğradık. Bakanlıklara, Meclis'e gitmek istedik izin vermediniz, Fernas önüne gitmek istedik izin vermediniz. Şimdi de oturmamıza izin verilmiyor. Biz Soma'dan yerin altından geldik kimseden korkmuyoruz. Herkesi bulunduğu yerde ses çıkartmaya çağırıyoruz."

Bu memleket bizim!

Gözaltı öncesi emniyet memleketinize dönün diyor.
Cevabımız net " Bu memleket bizim asla geri adım atmayacağız."

İfade işlemlerimiz devam ediyor. 11 saattir gözaltında tutuluyoruz.#MadenciyeSes pic.twitter.com/SKRzXyhd2O

— Bağımsız Maden İş (@bagimsizmadenis) October 16, 2024

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER