© Yeni Arayış

Abdullah Gül, Yılmaz ve Kurtulmuş'tan Netanyahu tepkisi

Abdullah Gül, Yılmaz ve Kurtulmuş'tan Netanyahu tepkisi

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cevdet Yılmaz ve Numan Kurtulmuş İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmaya tepki gösterdi. Gül, "Bu gece ABD Kongre’sinde bir utanç sirki izledik" diyen Gül, Netanyahu’yu ‘soykırım suçlusu’ ve ‘çocuk katili’ olarak niteledi. Abdullah Gül, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Netanyahu’nun çarşamba günü ABD Kongresi'ne hitap etmesini sert sözlerle eleştirdi. Gül, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Savcısı Karim Khan’ın Netanyahu hakkında savaş suçlarından tutuklama emri talep etmesini hatırlatarak, ABD’nin Netanyahu’yu ağırlayarak "kendisini bir kez daha rezil ettiğini" söyledi. Gül'ün paylaşımı şöyle: "Bu gece ABD Kongresi'nde, UCM savcısının tutuklama emri talep ettiği soykırım suçlusunun başrolünde oynadığı bir utanç sirki izledik. Amerika, bir kez daha bir çocuk katili uğruna tüm dünyanın önünde kendini rezil etti." Netanyahu bu hafta ABD’deki temasları kapsamında ABD Kongresi'nde de İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü savaşı savunan bir konuşma gerçekleştirmiş ve İsrail-ABD ittifakından övgüyle bahsetmişti. Netanyahu Gazze’de İsrail’in sürdürdüğü savaşı, "iyilik ve kötülük’’, "medeniyet ve barbarlık" arasında bir savaş olarak niteledi.

Tonight in the US Congress, we watched a circus of shame starring a genocide perpetrator for whom the ICC prosecutor is seeking an arrest warrant. America has once again humiliated itself in front of the whole world for the sake of a child killer.

— Abdullah Gül (@cbabdullahgul) July 24, 2024

Kurtulmuş ve Yılmaz'dan ABD Kongresine, Netanyahu tepkisi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail Başbakanı Benjamin  Netanyahu'nun, ABD Kongresinde yaptığı konuşmaya ve ayakta alkışlanmasına, yaptıkları açıklamalarla tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gazze’de soykırım yapmak suçundan Uluslararası Adalet Divanı önünde sanık bir yöneticinin ABD Kongresinde gördüğü utandırıcı teveccüh, insani değerler, uluslararası hukuk ve demokrasinin geleceği bakımından endişe vericidir. Lobiler ve hakim medya kanalları ile oluşturulan algılar karşısında, insanlığın sağduyusu ve hakikatin gücü en büyük dayanağımızdır. Dünyanın tüm erdemli kişileri ve yönetimleri ile birlikte; insani hukukun, mazlum ve işgal altında olan Filistin halkının yanında olmaya, herkes için adaleti ve barışı savunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Numan Kurtulmuş ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Uluslararası mahkemelerde yargılanan bir katliamcıyı, insan hakları, demokrasi, adalet namına insanlığın ne kadar kazanımı varsa tümünü ayaklar altına alarak 'ayakta alkışlayan' topluluk, bu katliamın ortakları olarak insanlığın hafızasına kazınmıştır. Yazıklar olsun size" dedi. https://yeniarayis.com/ozgurcoban/hamburg-islam-merkezi-baskini-guvenlik-ve-demokrasi-perspektifleri/

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER