© Yeni Arayış

Abdülkadir Uraloğlu: Türksat 6A uzay yolculuğu sorunsuz sürüyor

Abdülkadir Uraloğlu: Türksat 6A uzay yolculuğu sorunsuz sürüyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Türksat 6A sorunsuz bir şekilde uzaydaki yolculuğuna devam ediyor ve bizler de sabırsızlıkla yörüngesinde hizmete başlayacağı anı bekliyoruz. Hiç şüphesiz ülkemizin ürettiği en yüksek değere sahip teknoloji projelerinden biri olan ilk yerli ve milli haberleşme uydumuz TÜRKSAT 6A’dır" dedi. Artvin'de Çoruh Nehri üzerine inşa edilen, Türkiye'nin en yüksek barajı Yusufeli'nin sularına gömülen eski yerleşim yerinde değişen kara yolu ağı kapsamında inşa edilen 685 metre uzunluğunda ve 150 metre yüksekliğindeki, ‘Yusufeli Merkez Viyadüğü' için resmi açılış töreni düzenlendi. Törene, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Artvin Valisi Cengiz Ünsal, AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik ile çok sayıda kişi katıldı.

"Türksat 6A'yı fırlatıp, ayağımızın tozuyla Yusufeli'ye geldik"

Burada konuşan Bakan Uraloğlu, Yusufeli Barajı köprülerinin son halkası olan Yusufeli Merkez Viyadüğü‘nün açılış töreni vesilesiyle Yusufelilerle bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Bakan Uraloğlu, "Ülkemizin ilk yerli ve milli uydusu TÜRKSAT 6A’yı Space X’in, Florida’daki Uzay Üssünden yörüngesine fırlatıp Türkiye’ye döndükten sonra ayağımızın tozuyla Yusufeli’ne geldik. Bildiğiniz üzere 8 Temmuz’u 9 Temmuz’a bağlayan gece uydumuzu ilk yörüngesine başarıyla fırlattık ve uydumuzdan ilk sinyali planlanan şekilde 67’nci dakikada başarıyla aldık. Şu anda uydumuz 35 bin 786 km uzaklıktaki yer sabit yörüngesine varmak için kimyasal itki sistemiyle ateşlenerek aşama aşama kalıcı yörüngesine doğru ilerliyor. Yörüngesine varması için planlanan bu ateşlemelerden ilkini 10 Temmuz günü gerçekleştirmiştik. Hamdolsun dün itibariyle Türkiye saatiyle 20.00 civarında başlayan ve 69 dakika süren 2’nci ateşleme süreci de başarıyla sonuçlandı" dedi.

"Türksat 6A uzay yolculuğu sorunsuz sürüyor"

Türksat 6A’nın sorunsuz uzaydaki yolculuğuna devam etiğini belirten Uraloğlu, "Türksat 6A sorunsuz bir şekilde uzaydaki yolculuğuna devam ediyor ve bizler de sabırsızlıkla yörüngesinde hizmete başlayacağı anı bekliyoruz. Hiç şüphesiz ülkemizin ürettiği en yüksek değere sahip teknoloji projelerinden biri olan ilk yerli ve milli haberleşme uydumuz TÜRKSAT 6A’dır. Maalesef biz geçmişte "siz yapamazsınız" nidalarıyla büyüdük. Ama Rabbimizin izniyle her geçen gün gücüne güç katan ülkemizin, her şeyin en iyisini en güzelini hak eden milletimizin nelere imza atabileceğini, neler başarabileceğini TÜRKSAT 6A ile bir kez daha gösterdik. Tekrardan hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

#Canlı | Yusufeli Merkez Viyadüğü Açılış Töreni | Artvin https://t.co/QP1zYXWqAY

— Abdulkadir URALOĞLU (@a_uraloglu) July 13, 2024 https://yeniarayis.com/mehmetaltan/21-yuzyil-yayinlari-nato-ve-silahlanmanin-boyutlari/

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER