© Yeni Arayış

13 gündür kayıp olan Rojin'in başörtüsü bulundu

Van'da kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in başörtüsü bulundu.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’in kaybolmasının ardından başlatılan arama çalışmaları 13'üncü gününde devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Rojin'e ait olduğu ailesi tarafından belirlenen başörtü bulunduğunu açıkladı.

Van Gölü sahilinde bugün saat 15.30 sıralarında Rojin Kabaiş’e ait olduğu düşünülen başörtüsü bulundu. Ekiplerin, üniversitenin bulunduğu sahilden yaklaşık 500 metre uzaklıkta Bardaçı köyü sahillinde bulduğu başörtüsünün Rojin’e ait olup olmadığını tespiti için babası Nizamettin Kabaiş bölgeye götürüldü.

Kabaiş, başörtüsünün kızına ait olduğunu teşhis etti. Başörtüsü incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Sahilde cep telefonu ve kulaklığı bulunan Kabaiş'i arama çalışmaları, Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliği ile Su Altı Grup Amirliği ve AFAD dalgıç ekipleri tarafından yürütülüyor.

Kabaiş'in ailesi ve yakınları da aramanın yapıldığı bölgede beklemeye devam ediyor.

ROJİN'İN YENİ GÖRÜNTÜLERİ DE ORTAYA ÇIKMIŞTI

27 Eylül 2024 günü kaldığı yurtta yemek yedikten sonra Van Gölü sahiline inmek üzere yurttan ayrılan Kabaiş’e ait yeni görüntüler ortaya çıkmıştı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde üstünde eşofmanları olan Rojin’in turnikeden geçtiği görülmüştü.

Ayağında sarı renkli terlikleri bulunan ve o sırada telefonla ilgilenen Rojin’in güvenlik kameralarına yansıyan bu görüntüleri ilk kez ortaya çıkmıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER