© Yeni Arayış

10 Ekim ailelerinden tepki: "Dayatmayı kabul etmiyoruz"

10 Ekim ailelerinden Mansur Yavaş ve CHP’ye tepki: "Dayatmayı kabul etmiyoruz"

10 Ekim Ankara Gar katliamında yaşamını yitirenlerin aileleri, ölenler adına yapılan anıtın açılışı için yaptıkları programın Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından iptal edildiğini duyurdu.

Açılışa saatler kala programın iptal edildiğini söyleyen 10 Ekim Barış Derneği, katliam adına yapılan anıtın açılışına katılmayacaklarını açıkladı.

"Yok sayıldık, dayatmaları kabul etmiyoruz"

Yok sayıldıklarını ve dayatılan programı kabul etmediklerini belirten ailelerin yaptığı açıklama şöyle; "10 Ekim Ankara Katliam Anıtı’nın açılışını ailelerimiz, derneğimiz ve duyarlı kamuoyu ile beraber 9 Ekim 2024 saat 10:04’te yapacağımızın çağrısını yapmıştık. Gelinen aşamada Ankara Büyükşehir Belediyesi ve CHP Ankara İl Örgütü’nün, açılışa saatler kala derneğimizi, 10 Ekim Ailemizi ve bizimle birlikte dokuz yıldır mücadele eden emek ve demokrasi güçlerini yok sayarak, günlerdir emek vererek hazırladığımız programımızı iptal ettiğini ve kendi programının uygulanarak bizim misafir olarak açılışa davet ettiklerini öğrenmiş bulunmaktayız. Yapılan bu dayatmayı kabul etmiyoruz ve 9 Ekim’de gerçekleşecek açılışa katılmayacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. 10 Ekim’in hafızasını, öznelerini yok sayan hiçbir etkinlik bizi temsil etmemektedir. 

10 Ekim Ailesi olarak 10 Ekim günü saat 10:04’te 9. yıl anmasında Ankara Garı önünde anmamızı gerçekleştireceğiz. Bütün emek ve demokrasi güçlerini anmamıza çağırıyoruz."

10 Ekim’in hafızasını, öznelerini yok sayan hiçbir etkinlik bizi temsil etmemektedir. 9 Ekim’de gerçekleşecek anıt açılışına katılmayacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. pic.twitter.com/kvqTLTrLoS

— 10 Ekim (@10EkimDER) October 8, 2024

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER